HARMANS SEKRETESSPOLICY

Gäller från och med: 1 maj 2018

Denna sekretesspolicy beskriver hur vi använder och vidareförmedlar den information vi samlar in från dig när du besöker vår webbplats, våra produkter, program eller tjänster som hänvisar till denna sekretesspolicy (gemensamt kallat “Tjänsterna”). Våra tjänster är väldigt olika, så ibland kan ytterligare policyer gälla. Dessa tilläggspolicyer kommer att finnas tillgängliga med relevanta tjänster, och tilläggspolicyerna blir en del av ditt avtal med oss om du använder dessa tjänster.

I syfte att följa gällande EU-lagstiftning om dataskydd och om inget annat anges, är Harman den datakontrollant som ansvarar för insamlingen och användningen av dina personuppgifter.

Denna sekretesspolicy ingår i våra användarvillkor på https://www.harman.com/terms-use. Läs noggrant båda dokumenten, eftersom de innehåller viktig information om din användning av tjänsterna. Om du inte förstår vår sekretesspolicy eller våra användarvillkor, kan du kontakta oss med hjälp av informationen nedan.

NYCKELDEFINITIONER

Aggregerad information” är information som har kombinerats med information om andra användare och analyserats eller utvärderats som en helhet, så att ingen specifik individ kan identifieras. Exempelvis kan aggregerad information innehålla ett avsnitt som säger "50 % av våra användare har använt mobilappen under den senaste månaden".

Kakor” är textfiler, vanligtvis av minimal storlek, som en webbsideserver låter lagra på din dator. Kakor kan inte användas till att starta program eller överföra virus till din dator. Kakor är unikt tilldelade dig och kan endast läsas av en webbserver i den domän som utfärdade kakfilen.

Personuppgifter” är all information som kan användas i syfte att identifiera dig, antingen självständigt eller i kombination med andra uppgifter. Personuppgifter innehåller inte aggregerad information eller annan anonymiserad information (inklusive metadata) som samlats in av Harman som inte kan användas för att identifiera dig, även om sådan information emanerade från dina personliga data.

Användningsdata” är information om hur du använder tjänsterna, till exempel din webbläsartyp, domäner, sidvisningar, varaktighet och information om vilken enhet du använder för att komma åt tjänsterna.

Webbsignaler” (även kända som “Klara GIF:ar” och “Pixeltaggar”) är små bitar kod inbäddade i webbsidor eller i e-postmeddelanden som används för att övervaka beteendet hos en webbplatsanvändare eller mottagare av ett e-postmeddelande.

SAMLA IN OCH ANVÄNDA DINA PERSONUPPGIFTER

Vi samlar in personuppgifter när vi levererar våra produkter, bedriver marknadsaktiviteter, samlar in feedback, ger kundsupport, slutför produktbeställningar och driver vår affärsverksamhet. De personuppgifter vi samlar in varierar beroende på om du använder våra webbplatser, produkter eller andra tjänster.

För den information du lämnar till oss när du registrerar dig eller upprättar ditt konto eller din profil, kan informationen vi samlar in innehålla namn, e-postadress, telefonnummer, kön, födelsedatum, land där du bor och annan information som kan hjälpa oss att på ett bättre sätt tillhandahålla tjänsterna till dig.

Vi kan också samla in information från din användning av vår tjänst, till exempel hur du använder en viss tjänst. Denna information innefattar:

  • Enhetsspecifik information. Vi samlar in enhetsspecifik information (till exempel maskinvarumodell, version av operativsystem, unika enhetsidentifierare och mobilnätverksinformation).
  • Logginformation. När du använder våra tjänster samlar vi automatiskt in och lagrar viss information i serverns loggar, såsom användningsdata, användningsuppgifter och information om enhetshändelser (t.ex. krascher, systemaktivitet, maskinvaruinställningar, webbläsartyp, webbläsarspråk, datum och tid för din förfrågan och referens-URL).
  • Platsinformation. Vi kan komma att samla in och behandla information om din faktiska plats. Vi använder olika tekniker för att bestämma plats, inklusive IP-adress, GPS och andra sensorer. Om vår tjänst exempelvis kan ge körriktning, trafikrapportering, rekommendation av anläggningar nära din plats och liknande tjänster, kan vi samla in enhetens geografiska information i realtid eller de sammanställda uppgifterna för att tillhandahålla sådan service till dig.
  • Unika programvarunummer. Vissa tjänster inkluderar ett unikt programvarunummer. Detta nummer och information om din installation (till exempel operativsystemtyp och programvaruversionsnummer) kan skickas till oss vid installation eller uppdatering.
  • Information vi samlar in när du är inloggad på våra tjänster kan vara associerad med ditt konto. När information är associerad med ditt konto behandlar vi den som personlig information.

Utöver de syften som listas ovan, kan vi även använda dina personuppgifter för att:

  • Kommunicera med dig. Hämta ditt namn för att kommunicera med dig och identifiera dig som användare av webbplatsen eller produkten.
  • Verifiera din identitet. Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att verifiera vem du är. Vi kan till exempel verifiera din ålder eller att du har din förälders eller målsmans tillåtelse att använda webbplatsen eller produkten.
  • Skicka marknadsföringsmaterial till dig. Vi kan komma att skicka marknadsföringsmaterial till dig, till exempel e-postmeddelanden med kampanjerbjudanden eller kataloger, för att hålla dig uppdaterad om våra kommande produktlanseringar. Du måste vanligtvis välja att ta emot vårt marknadsföringsmaterial, och du kan när som helst välja bort att ta emot dem. Mer information om hur du väljer bort detta finns i DINA VAL nedan.
  • Svara på dina frågor och uppfylla dina önskemål. Vi kan komma att skicka ut information till dig utifrån dina önskemål eller med ditt medgivande.
  • Ge support och ta emot feedback. Vi kan komma att begära personuppgifter för att kunna tillhandahålla support. Vi kan även komma att samla in personuppgifter som är associerade med din feedback.
  • Behandla dina transaktioner. Vi kan använda dina personuppgifter som du tillhandahåller i samband med att du genomför ett köp för att bekräfta att du använder ett giltigt kreditkort (eller andra godkända betalningsmetoder), bearbeta din betalning via ett kreditkort (eller andra godkända betalningsmetoder) och skicka produkterna till dig.

Vi kan också komma att samla in icke-beskrivande, icke-identifierbar statistisk information om hur många besökare som använder våra tjänster, hur våra användare använder tjänsterna, hur våra användare får tillgång till visst innehåll i våra tjänster, hur länge våra användare får tillgång till visst innehåll, vilket innehåll våra användare har tillgång till, och våra användarinställningar eller inställningar för vissa tjänster. Vi använder denna aggregerade information för statistisk analys om hur användarna använder tjänsterna så att vi kan förbättra våra tjänster.

DATAINSAMLINGSTEKNIKER

Vi använder kakfiler, webbsignaler och andra datainsamlingstekniker (gemensamt kallade, “Datainsamlingstekniker”) för att du ska få en bättre upplevelse när du använder tjänsterna. Datainsamlingstekniker hjälper dig att logga in på tjänsterna, komma ihåg dina inställningar, hjälper oss att hålla din information säker och gör det möjligt för våra samarbetspartner att visa annonser för våra produkter och tjänster, inklusive de som är fokuserade på dina intressen. Även om de datainsamlingstekniker vi använder emellanåt kan variera, hamnar de vanligtvis i följande kategorier:

  • Autentisering. Vi använder oss av kakor för att verifiera ditt konto och avgöra när du är inloggad, så att vi kan underlätta för dig att komma åt tjänsterna och ge dig en lämplig upplevelse och funktioner.
  • Säkerhet och produktintegritet. Vi använder kakor för att ditt konto och dina uppgifter ska förbli säkra. Vi använder också kakor för att bekämpa verksamhet som bryter mot våra policyer eller på annat sätt försämrar vår förmåga att tillhandahålla våra tjänster.
  • Annonsering, insikter och mätning. Vi använder oss av kakor för att enklare kunna visa annonser för företag och andra organisationer för personer som kan vara intresserade av de produkter, tjänster eller sakfrågor som de marknadsför. Vi använder också kakor för att mäta hur väl annonskampanjerna för de företag som använder tjänsterna fungerar. Kakor hjälper oss att sköta och mäta annonser över olika webbläsare och enheter som används av samma person.
  • Webbplatsens funktioner och tjänster. Vi använder kakor för att aktivera funktionaliteten som hjälper oss att tillhandahålla tjänsterna och ge dig bästa möjliga upplevelse, bland annat för att kunna ge dig innehåll som är relevant för din plats.
  • Analyser och undersökningar: Vi använder kakor för att bättre förstå hur människor använder webbplatsen så att vi kan förbättra tjänsterna. Exempelvis samarbetar vi med Google Analytics, som använder sig av kakor för att spåra din interaktion med våra tjänster. Google samlar sedan in denna information och rapporterar in den till oss, utan att identifiera individuella användare. Denna information gör att vi kan förbättra våra tjänster så att vi på ett bättre sätt kan hjälpa användare som dig. Mer information om Google Analytics finns på https://support.google.com/analytics.

Även om de flesta webbläsare och enheter godkänner kakor och andra datainsamlingstekniker som standard, kan du oftast rensa eller avvisa kakor via deras inställningar. Om du inaktiverar kakor, kan vissa av tjänstens funktioner upphöra att finnas tillgängliga eller fungera korrekt.

Intressebaserad annonsering: Vi kan använda leverantörer för att upprätta annonser å våra vägnar på internet. Dessa annonsleverantörer kan samla in (via datasamlingstekniker) oidentifierbar information om dina besök på, och interaktioner med, våra tjänster. Dessutom kan våra leverantörer även använda informationen om dina besök på andra webbplatser för att rikta annonser för produkter och tjänster som är tillgängliga från oss. Om du vill ha mer information om denna metod kan du besöka Network Advertising Initiative (NAI) på http://optout.networkadvertising.org/#!/.

Observera: Vissa webbläsare inkluderar en “Spåra ej”-funktion (DNT, "No Not Track") som signalerar för webbplatser som du besöker att du inte vill att din onlineaktivitet ska spåras. Många webbplatser och program, inklusive våra tjänster, svarar för närvarande inte på webbläsares DNT-signaler eftersom sådana signaler ännu inte är enhetliga. Mer information om DNT-signaler hittar du på http://allaboutdnt.com.

DELA DINA PERSONUPPGIFTER

Eftersom vi vet att dina personuppgifter är viktiga för dig, kan vi dela med oss av din information av orsaker som vi uppger för dig vid insamlingstillfället, med ditt samtycke och på följande sätt:

  • På dina anvisningar. Vi kommer att dela med oss av dina uppgifter till tredje part om och när du ger oss tillåtelse till detta. Du kan exempelvis be oss att dela dina personuppgifter när du vill interagera med andra användare eller publicera vissa uppgifter på sociala medier.
  • Med våra leverantörer. Vi kan på de sätt vi finner nödvändiga, dela dina personuppgifter med våra leverantörer, så att de kan tillhandahålla tjänster till oss. Leverantörer utgör tredje parter (andra företag och individer) som stödjer driften och underhållet av våra tjänster.
  • Med våra partner. Vi kan tillåta vissa externa aktörer, exempelvis biltillverkare, eller tillverkare av elektroniska konsumenttillbehör att integrera komponenter av våra tjänster i deras egna enheter och programvaror. Dessa tredje parter kommer att använda vår plattform för att få tillgång till din information för att underlätta våra tjänster på deras enhet eller programvara. De kan välja att samla in eller använda din information med hjälp av vår plattform utan vår vetskap. Dessa tredje parter är enskilt ansvariga för sina egna sekretesspolicyer och rutiner. Dessutom kan vi samla in information om dessa tredjepartsenheter eller programvara som du använder för att vi bättre ska kunna leverera kärnfunktionerna i våra tjänster.
  • Med våra gemensamt ägda enheter. Vi kan dela dina personuppgifter med andra företag under gemensamt ägarskap och kontroll av Harman, vilket kan omfatta våra dotterbolag, moderbolag eller andra dotterbolag som ägs av vårt moderbolag. Vi gör detta för att kunna förse dig med bättre tjänster och förbättra din upplevelse.
  • För juridiska ändamål. Vi kan dela med oss av dina personuppgifter i den mån vi finner det nödvändigt för att efterfölja lagen eller juridiska processer (inklusive domstolsorder eller stämningsansökan), för att upptäcka, förhindra eller på annat sätt ta itu med bedrägerier, säkerhets- eller tekniska problem, för att tillämpa denna sekretesspolicy och/eller användarvillkoren och för att skydda Harmans, våra användares och/eller allmänhetens rättigheter, egendom eller säkerhet.
  • Under en företagstransaktion. Om Harman är inblandat i en sammanslagning, ett förvärv, en finansiering eller försäljning av affärer eller tillgångar, kan information som samlats in från och om användare överföras till en eller flera tredje parter som är inblandade i en sådan transaktion, och vid sådan överföring kan den relevanta tredje partens sekretesspolicy eller policyer framgent styra användning av informationen.

DINA VAL

Dina önskemål om hur vi använder din information är viktiga för oss och, när så är möjligt, strävar vi efter att efterfölja dem. Vi erbjuder följande val som du kan göra med hänsyn till dina personuppgifter.

  • Åtkomst till, ändring eller radering av dina personuppgifter. Du kan när som helst kontakta oss för att begära åtkomst till, ändring eller radering av de personuppgifter vi sparat om dig. Se avsnittet “Kontakta oss” nedan.
  • Välja bort marknadskommunikation. Du kan välja bort marknadskommunikation genom att ange dina önskemål när du registrerar dig för våra tjänster. Du kan också kontakta oss för att välja bort vår marknadskommunikation.
  • Hantera kakor och andra datainsamlingstekniker. Du har ett antal alternativ att välja bland för att kontrollera eller begränsa hur vi och våra leverantörer använder kakor och andra datainsamlingstekniker, vilket även gäller reklam:
  • För att förhindra att platsinformation samlas in av oss, kan du stänga av enhetens funktionalitet för platsspårning.
  • För att förhindra att dina data används av Google Analytics, kan du installera Googles webbläsartillägg för bortval.
  • För att välja bort intressebaserad annonsering, kan du besöka http://optout.networkadvertising.org/#!/ och följa NAI:s instruktioner på skärmen. Observera att om du väljer bort via NAI, kommer du fortfarande att ta emot reklam, men denna reklam kommer inte att vara inriktad på dina intressen. Utöver detta, om du väljer bort via NAI och senare raderar dina kakfiler, använder en annan webbläsare, eller köper en ny enhet, måste du välja bort intressebaserad annonsering på nytt.
  • För att välja bort annonser på Facebook eller Google som är inriktade på dina intressen, använder du dina  Facebook- eller Google Ads-inställningar.
  • På din mobilenhet hittar du inställningar som styr annonser baserat på dina interaktioner med programmen på enheten. På din iOS-enhet kan du till exempel aktivera inställningen "Begränsa annonsspårning" och på din Android-enhet aktiverar du inställningen "Välj bort intressebaserade annonser".

SKYDDA DINA PERSONUPPGIFTER

Vi använder rimliga organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder utformade för att skydda dina personuppgifter. Det gäller, inklusive men utan begränsning, krypteringsteknik och autentiseringsverktyg. Observera dock att inga data som överförs via internet är 100 % säkra och all information som lämnas online kan eventuellt samlas in och användas av andra än den avsedda mottagaren. Till följd av detta kan vi, även om vi eftersträvar att skydda din information, inte garantera eller ansvara för säkerheten för all information som du skickar till eller från våra tjänster.

ÖVERFÖRING AV DINA PERSONUPPGIFTER TILL UTLANDET

Vi hanterar våra tjänster med hjälp av våra team världen över, inklusive våra team i USA, Indien och Europeiska unionen. Vi medger att dataskyddslagarna kan skilja sig från land till land och kanske inte kan erbjuda samma skyddsnivå. Om du besöker våra tjänster eller kontaktar oss från andra länder än USA, bör du vara informerad om att (i) all information du lämnar till oss, eller som vi automatiskt samlar in, kan komma att överföras till USA och andra länder där våra team befinner sig, och (ii) genom att använda våra tjänster eller skicka in information lämnar du ditt uttryckliga tillstånd att denna information överförs till och behandlas i USA och andra länder där våra team finns, i enlighet med denna sekretesspolicy. Om du har några frågor om vår policy gällande överföring av dina personuppgifter, ber vi dig att kontakta oss enligt nedan.

BARNS INTEGRITET

Vi respekterar barns integritet. Våra tjänster är inte utformade för att locka en publik som är yngre än 16 år, och vi samlar inte medvetet in personuppgifter från barn under 16 år. Kontakta oss med kontaktuppgifter nedan om du tror att vi kan ha insamlat information från ditt barn, så ser vi till att uppgifterna tas bort.

DINA SEKRETESSRÄTTIGHETER I KALIFORNIEN

Enligt kaliforniska lagar kan boende i Kalifornien begära ut information från oss för att se om vi har lämnat ut personuppgifter till någon tredje part för deras direkta marknadsföring. Harman kommer inte att sälja eller vidarebefordra dina personuppgifter till företag som inte ägs av Harman för deras direkta marknadsföringssyften utan ditt medgivande. Boende i Kalifornien som vill få ytterligare information om hur vi följer dessa lagar eller som har frågor eller funderingar om våra sekretessrutiner och sekretesspolicy är välkomna att kontakta oss.

EXTERNA LÄNKAR OCH TJÄNSTER

Vi tillhandahåller länkar till externa webbplatser som drivs av organisationer som inte är förknippade med Harman. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till organisationer som driver sådana länkade webbplatser från tredje part. Vi varken granskar eller godkänner, och ansvarar heller inte för dessa organisationers sekretesspraxis. Vi uppmanar dig att läsa sekretesspolicyerna för varje webbplats som du besöker. Denna sekretesspolicy gäller endast information som samlats in av Harman via tjänsterna.

ÄNDRINGAR AV SEKRETESSPOLICYN

Emellanåt kan vi komma att ändra denna sekretesspolicy för att anpassa oss till ny teknik, branschpraxis, regelverkskrav eller för andra ändamål. Om vi genomför avsevärda ändringar i denna sekretesspolicy som skulle påverka din fortsatta användning av tjänsterna, kommer vi att vidta rimliga åtgärder för att meddela dig om sådana ändringar (inklusive via e-post, push-meddelanden och/eller genom att skicka ett meddelande direkt till ditt konto), och vi kan också be dig att aktivt godkänna ändringarna när du loggar in på tjänsterna nästa gång. Genom att fortsätta använda tjänsterna efter ett sådant meddelande och/eller samtycke, accepterar du den ändrade sekretesspolicyn. Om du inte samtycker till våra ändringar i sekretesspolicyn, kommer din enda och exklusiva åtgärd att vara att avbryta användningen av tjänsterna.

FRÅGOR OCH FEEDBACK

Vi välkomnar dina frågor och kommentarer om denna sekretesspolicy eller våra sekretessrutiner. Du kan även kontakta oss för att utöva dina sekretessrättigheter enligt gällande lag. Du kan kontakta oss på följande sätt:

ELEKTRONISKT

SKRIFTLIGT
Harman International Industries, Incorporated

400 Atlantic Street, 15th Floor

Stamford, CT 06901, USA

+1 (203) 328-3500

Användarvillkor

Läs gärna även avsnittet Användarvillkor som innefattar andra villkor som styr din användning av tjänsterna. 
Maila oss på privacy@harman.com